Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürümesi için okul masraflarının karşılanması gerekir. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmak, okul masraflarını karşılamak için birçok dernek ve vakıf kurulmuştur.
Okumaya devam et “Üniversite Öğrencilerine Burs Veren Vakıf ve Kurumlar”Dünyanın en sıcak 10 bölgesi ve sıcaklık dereceleri
Yaz bitti diye hepimiz üzülüyoruz. Yoğun güneş ve dolayısıyla cildimizin aldığı D vitamini çok da iyi gelmişti bedenimize. Peki, insan vücudu güneşe ve ortam sıcaklığına ne kadar dayanabilir? İşte size dünyanın en sıcak 10 yeri.
10) Halfa Vadisi, Sudan
Dünyada görülen en yüksek sıcaklıklardan birisi burada tespit edilmiş olup 52,8 C’ dir. Yüksek sıcaklıktan dolayı terk edilmiş diye düşünmeyin. Hiç de düşündüğünü gibi değil. İnsanoğlu için mesken tutulmuş ve hala yaşanılan yerlerden birisi. Şu an nüfusu yaklaşık 16.000.
9) Ahadjari, İran
53,3 C’ yi bulan sıcaklığa rağmen halen bölgede 15000 kişi yaşamaktadır. Bölge sengin petrol rezervlerine sahiptir.
8) Ahfaz, İran
53,5 C’ yi bulan sıcaklığına sahip olmakla beraber dünyanın en kirli havasına sahip yerlerden birisidir. Şu an nüfusu 1,5 milyon kişidir.
7) Tirat Svi, İsrail
Görüle en yüksek sıcaklık 53,7 C’ olup bölgede bol miktarda hurma ağacı bulunmaktadır. Hurma ülke ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Rakımı -220 metre olan bölge sıcaklığın başlıca sebeplerinden.
6) Arauane, Mali
54,5 C’ yi bulan sıcaklık ve neredeyse hiç düşmeyen yağış nedeniyle Kırmız Haç Birliği tarafından yardım edilmekte olan bir bölge.
5) Timbuktu, Mali
Yıllık ortalama sıcaklığı 40 C’ civarında olup, en yüksek sıcaklık 54,7 C’ olarak ölçülmüştür.
4) Kebili, Tunis
Bölgenin ortalama sıcaklığı 55 C’. Bu sıcaklığa standart gözü ile bakılıyor.
3) Hademes, Liviya
Ortalama sıcaklığı 55 C’ olan şehir Unesco’nun listesinde.
2) Al-Aziziya, Liviya
58 C’ olan ortalama sıcaklığı ile listede 2.sırada bulunan bir bölge.
1)Ölüm Vadisi, ABD
Bölgenin en düşük sıcaklığı 56,6 C’ olarak ölçülmüş olup bölge Mohave çölü içindeki vadide yer almaktadır. Şu ana kadar aşırı sıcak yüzünden sadece bir kişinin hayatını kaybettiği bölge Yeryüzündeki Cehennem” olarak bilinmektedir.
Senetlerde zaman aşımı süresi
Senetlerde zaman aşımı Türk Ticaret Kanunun da üç yıl olarak belirtilmiştir. Okumaya devam et “Senetlerde zaman aşımı süresi”
Komplo Lideri İlluminati Hakkında Bilinmeyenler
İlluminati, 1 Mayıs 1776 yılıda Adam Weishaupt ve arkadaşları tarafından kurulduğu iddia edilmektedir. Okumaya devam et “Komplo Lideri İlluminati Hakkında Bilinmeyenler”
Aşk İle İlgili Resimler
Aşk gerçek hayatta ve sosyal medya da en iyi aşk resimleri ile anlatılıyor. Okumaya devam et “Aşk İle İlgili Resimler”
Çocuklara Masal okuma Alışkanlığı Kazandırma
Masallar sayesinde iyiyi, doğruyu, kötüyü ve yanlışı bilerek her zaman iyilerin kazandığını da görmeleri onların ileride nasıl birer birey olacaklarına temel atacaktır.
Okumaya devam et “Çocuklara Masal okuma Alışkanlığı Kazandırma”
Doğru olarak kabul edilen 5 yanlış bilgi
Geçmişte söylenmiş veya ortaya atılmış bir iddia, kulaktan kulağa yayılarak insanlar üzerinde doğruymuş gibi bir algı yaratmış ve mit halini almıştır. Okumaya devam et “Doğru olarak kabul edilen 5 yanlış bilgi”
Dünyada zararlı şeylerin hep güzel olduğunu gösteren 5 şey
Dünya, zıt kavramların bir arada bulunup insanın bazı durumlarda seçim yapması gereken bir yerdir. Okumaya devam et “Dünyada zararlı şeylerin hep güzel olduğunu gösteren 5 şey”
Suriye’deki İç Savaş ile İlgili Bilinmesi Gereken 10 Bilgi
2011 yılında başlayıp hala devam eden ve çok sayıda ölüm, yıkım ve büyük göçlere sebep olan Suriye İç Savaşı ile ilgili bilmemiz gerekenler nelerdir? Okumaya devam et “Suriye’deki İç Savaş ile İlgili Bilinmesi Gereken 10 Bilgi”
Bitcoin; herkes sanal para üretebilir mi ?
Son dönemin finansal açıdan en popüler konusu kripto paralar. Toplumun her kesiminden ve her gelir seviyesinden bireyler kripto paralara ilgi duyuyor ve bilgi sahibi olarak yatırım yapmak istiyor. Bu makalede kripto paraların en popüleri bitcoin hakkında bilgiler vereceğiz.
NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?
Bitcoin 3 Ocak 2009 da kullanıma giren sanal paradır ve sınırlı miktarda üretilmektedir. Dünya üzerinde oluşturulabilen Bitcoin miktarı 21 milyar ile sınırlandırılmıştır. blokchain teknolojisi ile üretilen bitcoin hiçbir merkez bankasına bağlı olmayan algoritmalar ile üretilen tamamen açık kaynak kodlu bir kripto paradır ve fiyatı tamamen arz talep ilişkisi ile belirlenen bir varlıktır.
HERKES SANAL PARA ÜRETEBİLİR Mİ?
Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların hemen hemen hepsi açık kaynak kodlu yazılımlardır yani herkes gerekli donanıma sahip olarak kripto para üretebilir. Kripto para üretimine Kripto para madenciliği de denmektedir. Bilgisayarınıza indireceğiniz yazılım aracılığı ile Kripto para üretmek için sahip olmanız gereken en önemli donanım güçlü ekran kartlarıdır. Üretilen kripto para oluşturulan blok sistemine kaydedilir ve üretime katılan kişi üretimden belli oranlarda pay alır.
BİTCOİN ALIM SATIMI GÜVENLİ Mİ?
Yazılım ve donanımlarla kripto para üretilebileceği gibi alım- satımda yapılabilir. Alım satım yapabilmek için öncelikle sanal cüzdan oluşturmalısınız daha sonra tanımlanan ikili anahtar sisteminden yararlanarak alım ve satım işlemi yapabilirsiniz anahtarlardan ilki size özeldir bu anahtar ile yapılan işlemi yalnızca siz göre bilirsiniz ikinci anahtar ise genel kullanım içindir bu anahtarla yapılan işlemleri bütün kullanıcılar görebilir. İkili anahtar sistemi sayesinde alım satım platformunda hangi kullanıcının ne kadar işlem yaptığı görülür piyasada bulunan kripto para miktarı da belli olduğu için tam bir güvenlik sağlanmış olur.
KULLANIM ALANI NERESİDİR?
Dünya üzerinde kullanım alanı gittikçe genişleyen bitcoin bazı ülkelerde para yerine kullanılan bir ödeme aracı haline geldi. Türkiye de henüz bir ödeme aracı olarak kabul edilmese de alım satım işlemleri yasal olarak yapılabilmektedir. Piyasa derinliğinin artmasına bağlı olarak Ülkemizde de ödeme aracı olarak kullanılabilecektir.